Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno turistično društvo Pod krivo jelko Duplje

Začetek društva sega v leto 1975, ko je bilo ustanovljeno društvo Kino klub Duplje. Ukvarjalo se je s snemanjem amaterskih filmov. Društvo je delovalo na področju Slovenije in tedanje Jugoslavije.

Doseženih je bilo precej uspehov, eden od filmov je bil celo predvajan na TV in sicer na takratni drugi Jugoslovanski mreži. Leta 1997 smo na osnovi novega zakona o društvih, društvo preimenovali v Kulturno turistično društvo »Pod Krivo jelko Duplje«. Danes se ukvarjamo z organizacijo raznovrstnih razstav (slikarske, fotografske, kiparske, arhitekturne,…) v Galeriji Dupljanske graščine in na razstavišču Vogvarjeve hiše. Kot druga dejavnost je vzdrževanje in delovanje etnografskega muzeja Vogvarjeva hiša. Organiziramo najrazličnejše kulturne prireditve s poudarkom na ohranjanju kulturne dediščine (koledovanje, božič, velika noč, gregorjevo, …).

Glavna dejavnost našega društva je ohranjanje rokovnjaškega izročila v Udin borštu, kakor ga je v svoji knjigi leta 1914 opisal v knjigi z naslovom Pod Krivo jelko nekdanji dupljanski župnik Peter Bohinec. Društvo danes šteje 146 članov.


Kulturno turistično društvo Pod krivo jelko Duplje

Spodnje Duplje 2

4203 Duplje

matična številka: 5096901000
davčna številka: 69553858