Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno športno društvo Bela zvezda

Kulturno Športno Društvo Bela Zvezda je zelo mlado društvo, ki je bilo ustanovljeno marca, leta 2015. Pred kratkim smo praznovali 2 leti našega obstanka, na kar smo zelo ponosni. Z 11 člani, ki so trenutno včlanjeni v društvo, pa se trudimo na najboljši možni način v Duplje, od koder društvo tudi izvira, pa tudi v širni svet, prinesti čim več zanimivih projektov na področju filma, gledališča in športa.

Naša prioritetna dejavnost, s katero se ukvarjamo, je film. Do sedaj smo se predstavili z enim večjim projektom, in sicer 40 minutno športno dokumentarno komedijo, z naslovom Francoska zvezda na slovenskem nebu, ki govori o zelo slavnem francoskem skakalcu Matiču Francetu. Ta film je bil tudi krstna prireditev, s katero smo se predstavili v vasi in okolici. S prihodnjimi projekti, pa mislim, da bo uspeh še večji, saj se iz dneva v dan naučimo kaj novega.
V letošnjem letu bomo zaradi izredno velikega povpraševanja po filmu, izdali CD. V montaži imamo za letos še en kratki film, ki pa bo luč sveta videl ob koncu leta.
Ker pa nam to ni dovolj in smo polni energije in ambicij, pa smo se lotili še dveh kratkih filmov (trenutno se piše scenarij), vendar pa je pot od ideje do projekcije zelo dolga in upamo, da nam bo uspelo letos spraviti pod streho vsaj premiero še enega od teh dveh.

V prihodnosti si želimo, da bi sodelovali s kakšnim filmskim ali gledališkim društvom iz drugih občin in pa v domači vasi predstaviti s še kakšno predstavo ter pod streho spraviti kakšen športni dogodek, saj to narod potrebuje. Kruha in iger nam dajte.


Kulturno športno društvo Bela zvezda

Zgornje Duplje 1A

4203 Duplje

matična številka: 2202743000
davčna številka: 86203819