Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Tabor Podbrezje

Leto 2016 je bilo eno najuspešnejših let doslej, saj smo v kraju odprli prvo spominsko sobo (pisateljici Mimi Malenšek), prvi v Sloveniji postavili spomenik svetovno znani slikarki (Ivani Kobilca) in odprli Pot kulturne dediščine Podbrezje. Z vsemi temi dogodki smo postali medijsko opaženi, saj smo zabeležili 11 zapisov, med njimi tri televizijske, konec junija smo bili na valu 202 izbrani za ime tedna (Daca Perne). A vsega tega ne bi bilo brez timskega dela vseh generacij in društev v kraju. Ob naštetih odmevnejših dogodkih smo se veliko ukvarjali tudi z našimi mladimi člani, jim posvetili precej delavnic in jim dali možnost, da pokažejo, kaj znajo in zmorejo. Tudi starejših in onemoglih nismo pozabili.

Izdali smo dve knjigi. Vsaka posebej je vzbudila zanimanje in ljudje so jih radi kupovali. Mi pa smo si finančno opomogli, saj so bili stroški za monografijo Ivane Kobilce naravnost astronomski zaradi izjemnih celostranskih fotografij, lepega oblikovanja in formata. Tudi oblikovanje in postavitev spominske sobe je bilo opravilo, kjer še nismo imeli izkušenj, a smo jo po mnenju številnih obiskovalcev odlično opremili in oblikovali. Postavitev informacijskih tabel na poti kulturne dediščine je ravno tako terjala nove pristope, dovoljenja krajanov, da jih lahko postavimo na njihov prostor.

Ena pomembnejših stvari pa je naša vključenost v DEKD, saj smo že 12-to leto člani velike slovenske in evropske družine, ki svojo dejavnost usmerja v ohranjanje kulturne dediščine v slovenskem in evropskem prostoru, ki nam priznava, da smo s svojim delom ime našega kraja in občine postavili ob bok velikim.


Kulturno društvo Tabor Podbrezje

Podbrezje 147

4202 Naklo

matična številka: 5129311000
davčna številka: 92308040
spletna stran: www.podbrezje.si/ustanove/kulturno-drustvo-tabor