Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Osnovne šole Šenčur

Kulturno društvo OŠ Šenčur je bilo ustanovljeno leta 2004. Predsednica društva je Mira Primožič.
Znotraj društva delujejo sekcije:

  • Učiteljski pevski zbor, ki je ustanovitelj društva, je s svojim delovanjem začel v šol. letu 2003/04. Pevke se na vajah srečujejo enkrat tedensko, v glasbeni učilnici šole v Šenčurju. Poleg petja jih družijo tudi prijateljske vezi, saj so pevske vaje priložnost za medsebojno druženje in zabavo. V svoj repertoar vključujejo različne glasbene zvrsti, največkrat pa slovenske ljudske in umetne pesmi. Rade prepevajo tudi popevke in črnske duhovne pesmi. Vsako leto sodelujejo na občinski, pogosto pa tudi na območni reviji pevskih zborov. Pripravile so že več samostojnih koncertov, kot gostje pa pogosto sodelujejo na različnih šolskih in občinskih prireditvah. Učiteljski pevski zbor vodi zborovodkinja Alenka Kern.
  • Dramska skupina se zbere občasno za izvedbo določenih projektov (sestavljajo jo članice pevskega zbora in nekaj gostujočih članov iz OŠ in vrtca Šenčur). Skupina je uprizorila že več igranih predstav, njihov zadnji projekt pa je predstava »Zvezde«, ki je pravi gledališki spektakel. Bilo že kar precej uprizoritev – za učence OŠ Šenčur s podružnicami, za krajane in za ostale obiskovalce. Vse predstave so nastale pod režisersko taktirko učiteljice Jolande Regouc.
  • Lutkovno-dramska skupina »Skokice« se je Kulturnemu društvu OŠ Šenčur priključila pred tremi leti. Članice skupine »Skokice« so vzgojiteljice vrtca Šenčur. Pripravljajo lutkovne in igrane predstave za najmlajše. Vsako šolsko leto imajo najmanj tri premiere. Same izdelujejo kostume, rekvizite, sceno in so pri tem zelo uspešne in ustvarjalne. Na predstave pogosto povabijo tudi učence OŠ Šenčur. Idejni vodja skupine je vzgojiteljica Marija Sajevic.

Kulturno društvo Osnovne šole Šenčur

Pipanova cesta 43

4208 Šenčur

matična številka: 1690957000
davčna številka: 21763534