Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Moški pevski zbor MAJ Kranj

Moški pevski zbor MAJ iz Kranja na svojih nastopih doma in po svetu prepeva zborovsko in za zbor prirejeno popularno glasbo slovenskih ter tujih avtorjev.  Del svojega nastopa  popestrijo z instrumentalno spremljavo lastne instrumentalne skupine. Z lepim in ubranim petjem razveseljujejo svoje poslušalce že polnih 21 let. V Kranju pripravijo vsako leto v mesecu maju letni koncert, v decembru pa še božično-novoletni koncert.

Zaradi plodnega sodelovanja z zamejskimi Slovenci, smo bili v letu 2014 vabljeni na sprejem k predsedniku države g. Borutu Pahorju, ob slovesni podelitvi medalje za Častno dejanje Republike Slovenije  ga. Ireni Pavlič , g. Hanzija (Johanna) Ogrisa in g. Mirka (Friedricha) Kumra za znane zamejske delavce za njihovo življenjsko delo

S prihodom novega dirigenta v sezoni 2012/2013 smo dobili tudi  plodnega instrumentalista ter skladatelja. Na letnem koncertu (junij 2015) smo krstno izvedli 4 nova dela – priredbe znanih slovenskih skladb z instrumentalno spremljavo in poželi pri publiki ogromno odobravanja. Na Novoletnem koncertu  27.decembra 2015 smo poleg teh štirih skladb krstno izvedli še dve novi ter skupaj z našo lastno skladbo (Mornarjeva pesem-lastno besedilo, melodija in priredba) predstavili v delu koncerta 7 lastnih zborovskih skladb/priredb z instrumentalno spremljavo. V letu 2017smo zopet pripravili 3 priredbe narodnih in narodnozabavnih skladb, katere bodo predstavljene 3.6.2017 na našem letnem koncertu.


Kulturno društvo Moški pevski zbor Maj Kranj

Bleiweisova cesta 34

4000 Kranj

matična številka: 5977436000
davčna številka: 73844748