Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Mešani Pevski Zbor Musica Viva Kranj – Primskovo

Kulturno društvo Mešani pevski zbor Musica viva Kranj – Primskovo je bilo ustanovljeno 1. januarja 1946. Začetnica zborovske dejavnosti na Primskovem je bila gospa Julka Mandeljc, ki je zbor vodila skoraj trideset let. Za njo so se na tem mestu zamenjali številni izvrstni glasbeniki, ki so zbor vodili daljši ali krajši čas, največji pečat pa so pustili Nada Kos, Peter Škerjanc in Tomaž Kukovič. Sedanji zborovodja Aleš Gorjanc zbor uspešno vodi že osmo leto.

Zbor je redni udeleženec na regionalnih revijah in tekmovanjih, vsaki dve leti pa se udeleži tudi kakšnega od mednarodnih tekmovanj – Praga, Bratislava, Verona, Olomuc, od koder se praviloma vrača vsaj s srebrnim priznanjem. Prav tako zbor redno sodeluje z domačimi in tujimi pevskimi zbori in je zato večkrat že gostoval po Sloveniji, pa tudi v tujini – Argentina, ZDA, Nizozemska, Nemčija, Avstrija, Makedonija, Srbija, Velika Britanija, Hrvaška.

V letošnjem letu je zbor izdal novo zgoščenko z naslovom »Z mano se ozri« in s tem obeležil 70 letnico neprekinjenega delovanja, ki ga je praznoval v letu 2016. Na zgoščenki so zbrane pesmi, katere je zbor najraje prepeval v zadnjem desetletju delovanja.


Kulturno društvo Mešani Pevski Zbor Musica Viva Kranj – Primskovo

Jezerska cesta 41

4000 Kranj

matična številka: 5876486000
davčna številka: 82482306
spletna stran: www.musicaviva.si