Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Godba Cerklje

Prva cerkljanska godba je pričela z delovanjem že pred letom 1925, kasneje ponovno zaživela v povojnem času, a z delovanjem prenehala. Po dolgoletnih željah številnih občanov in na pobudo župana Franca Čebulja, ki je k sodelovanju pritegnil Damijano Božič Močnik in Primoža Močnika, se je leta 2009 zopet začelo resno govoriti o njeni ponovni obuditvi. V začetku leta 2010 so se ideje in želje uresničile in Godba Cerklje, ki je danes ena mlajših godb v Sloveniji tako po času delovanja kot tudi po povprečni starosti, je ponovno pričela delovati.

Na avdiciji so izbrali bodoče godbenike in jim dodelili inštrumente – marsikdo izmed njih se je svojega inštrumenta začel učiti šele takrat. Predsednik Godbe je postal Primož Močnik, taktirsko paličico pa je prevzel Tomaž Kukovič, ki je skupaj z Damijano Božič Močnik, Matejem Rihterjem in Martinom Pustinkom pričel z vajami in poučevanjem posameznih inštrumentov.

Z rednimi vsakotedenskimi vajami, občasnimi intenzivnimi vajami in vajami korakanja godbeniki vsako leto napredujejo. Igrajo pester ter ušesom prijeten in poznan repertoar, ki ga sestavljajo koračnice, skladbe iz zakladnice klasične glasbe ter priredbe uspešnic filmske, popularne, rock in narodnozabavne glasbe. Vsako leto pripravijo dva samostojna koncerta, enega v božično-novoletnem času in enega spomladi, prvega maja pa zdaj že tradicionalno prvomajsko budnico, ko s koračnicami prebudijo občane.

Njihove nastope, novice in fotografije lahko spremljate na njihovi Facebook strani:
https://www.facebook.com/godba.cerklje


Kulturno društvo Godba Cerklje

Trg Davorina Jenka 13

4207 Cerklje na Gorenjskem

matična številka: 4017684000
davčna številka: 89425812