Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Ariana

Kulturno društvo Ariana je bilo ustanovljeno leta 2007. Naše smernice in cilji so:

  • razvijati kontinuirano vrhunsko glasbeno ponudbo (program in seminarji) na področju ob državni meji, zunaj centra, na stičišču treh dežel Avstrijske Koroške, Furlanije – Julijske krajine in Slovenije;
  • spodbujati domače in tuje poustvarjalce k izvajanju del slovenskih avtorjev;
  • spodbujati razvoj lokalnega glasbenega umetniškega izražanja in njegovo vključevanje v mednarodni okvir festivala.

Z glasbenim festivalom VOX LACI nam je v desetih letih delovanja uspelo ustvariti pomembno regionalno kulturno središče. Na glasbenih dogodkih, ki jih prirejamo, sodelujejo domači in tuji vrhunski umetniki, posebno skrb namenjamo tudi mladim umetnikom, ki si še utirajo umetniško pot. Z našim delovanjem zagotavljamo dostopnost do raznovrstne, kakovostne in vrhunske glasbene umetnosti in trajnejše zadovoljevanje kulturnih potreb širšemu krogu ustvarjalcev.

Vsako leto organiziramo glasbene seminarje s priznanimi umetniki, profesorji iz Slovenije in tujine. Organiziramo tudi bienalni Evropski pikolistični seminar na katerem se predstavijo najboljši flavtisti – pikolisti iz celega sveta.

Zasnovana je strategija za krepitev prepoznavnosti Jezerskega, za izboljšanje komuniciranja s ciljnim občinstvom ter s tem krepitev blagovne znamke Vox Laci. Ciljno občinstvo so lokalna, nacionalna in publika treh dežel, ljubitelji glasbe, ustvarjalci (udeleženci seminarjev) in obiskovalci Jezerskega.


Kulturno društvo Ariana

Zgornje Jezersko 112

4206 Zgornje Jezersko

matična številka: 2202778000
davčna številka: 37481738
spletna stran: www.vox-laci.org