Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Mažoretni in twirling klub Kranj

Mažoretni in twirling klub Kranj deluje od leta 1999. Klub trenutno šteje 45 deklet, ki so razdeljene v tri skupine in trenirajo pod vodstvom Ingrid Čemas. Prakticiramo dve dejavnosti: twirling baton in mažorete.

Twirling baton je šport, ki združuje plesne, gimnastične, baletne prvine ter elemente s prav posebno palico.  Mažorete pa so klasična disciplina. Mažoreta je dekle, ki koraka in pleše na takt pihalnega orkestra.  Klub se nekoliko bolj usmerja v twirling baton. Z mažoretno disciplino pa zelo rade popestrijo nastope skupaj s pihalnimi orkestri.

Starejša tekmovalna skupina se vsako leto udeleži različnih tekmovanj. Lansko tekmovalno sezono so zaključile zelo uspešno, saj so dosegle kar 81% uspešnost. Na tekmovalnem odru so zaplesale 22 krat, od tega pa kar 18 krat posegle po medaljah. Torej so iz 17. Odprtega državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije, Mednarodnega tekmovanja za disciplino twirling baton, ki je potekalo v Samoborju ter Norminega pokala prinesle 3x zlato, 8x srebro in 7x bron v različnih kategorijah.

Državnega tekmovanja so se udeležile tudi najmlajše članice, ki so nastopile v kategoriji basic strut oziroma osnovno korakanje in domov prinesle 2x srebro, 9x bron ter 2 priznanji.

Tudi letošnjo tekmovalno sezono so začele uspešno. Za puncami je 17. Odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije za disciplino twirling baton, na katerem so nastopile v kategorijah par in skupina in posegle po 2., 4., 5. in 6.mestu. Najmlajša dekleta pa so nastopila v kategoriji basic strut in osvojila 1x zlato, 4x srebro in 6x bron.


Mažoretni in twirling klub Kranj

Jezerska cesta 41

4000 Kranj

matična številka: 1691180000
davčna številka: 97256854