Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno umetniško društvo Predoslje

Kulturno – umetniško društvo Predoslje ima bogato in dolgo tradicijo, saj praktično neprekinjeno deluje preko 100 let, tj. že od leta 1909 dalje. Najpomembnejša je gledališka dejavnost, ki združuje veliko število ljubiteljskih igralcev in ustvarjalcev. Le-ti vedno najdejo čas za pestro kulturno življenje kraja. Poleg predstav v Predosljah veliko gostujemo po vsej Sloveniji pa tudi v zamejstvu.

V okviru KUD Predoslje imamo dve skupini, otroško in člansko. V naših vrstah imamo okoli 30 stalno aktivnih članov. Odziv na naše ustvarjanje je zelo dober, saj uprizarjamo kvalitetne predstave za odrasle in otroke, ki pritegnejo splošno občinstvo in so primerne za vsakdanjo sprostitev v gledališču.

Ker imamo v Predosljah čudovito dvorišče in okoliške stavbe ob našem župnišču, ki je izredno ohranjeno in nespremenjeno že najmanj 100 let, smo v zadnjih letih poleg iger na domačem odru pripravljali tudi postavitve na prostem, ki so bile vedno dobro obiskane.

V zadnjem času uspehe žanje tudi otroška skupina KUD Predoslje, ki se je v letu 2014 s predstavo “Kdo je napravil Vidku srajčico” uvrstila na Državno srečanje otroških gledaliških skupin, v letu 2015 pa s predstavo “Grdi Raček” na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin.


Kulturno umetniško društvo Predoslje

Predoslje 34

4000 Kranj

matična številka: 5048044000
davčna številka: 86868357
spletna stran: kud-predoslje.si