Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Pihalni orkester Mestne Občine Kranj

Kulturno društvo Pihalni orkester Mestne občine Kranj, ustanovljen leta 1898, je orkester z dolgo tradicijo godbeništva v Kranju in okolici. Sestavlja ga preko 50 raznolikih godbenikov in godbenic vseh KD Pihalni orkester Mestne občine Kranj, ustanovljen leta 1898, je orkester z dolgo tradicijo godbeništva v Kranju in okolici. V letu 2018 praznuje častitljivo 120-letnico od ustanovitve, kar ga uvršča kot najstarejše še delujoče kulturno društvo v Mestni občini Kranj.

Trenutno zasedbo orkestra sestavlja preko 50 raznolikih godbenikov in godbenic vseh starosti, ki se na vajah srečujejo dvakrat tedensko.

Orkester skozi leto organizira in se udeležuje več kot 25 prireditev ter daljših in krajših nastopov ter koncertov v Mestni občini Kranj in njeni širši okolici. Pomembno sestavino programa orkestra predstavljajo tudi gostovanja in vse od leta 1939 tudi številna tekmovanja po Sloveniji in v tujini, kjer je orkester dosegal številne uspehe, nazadnje prvo mesto v 3. kategoriji in zlato plaketo s posebno pohvalo na tekmovanju Zveze slovenskih godb v Prevaljah in pa tretje mesto v 2. kategoriji priznanega tekmovanja pihalnih orkestrov za Zlato krilovko v Rivi del Garda aprila 2017.

V letu 2016 je društvo še dodatno obogatilo svojo dejavnost in kulturno ponudbo v Kranju z zasedbo Big band Kranj, ki je še istega leta postala nova sekcija društva. Z obema zasedbama društvo KD Pihalni orkester Kranj skrbi za široko paleto glasbenih doživetij in okusov, pa tudi za izobraževanje in glasbeno udejstvovanje mladih in starejših ljubiteljskih glasbenikov po končanem šolanju na glasbenem področju.


Kulturno društvo Pihalni orkester Mestne Občine Kranj

Savska cesta 34

4000 Kranj

matična številka: 5079225000
davčna številka: 42062306
spletna stran: www.orkester-kranj.si