Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Folklora Cerklje na Gorenjskem

Kulturno društvo Folklora Cerklje na Gorenjskem sestavlja več uspešnih sekcij: folklorna skupina, pevci ljudskih pesmi Klasje, ljudski godci Cerkljanski gavnarji, recitatorska sekcija in sekcija narodnih noš.

V folklorni skupini ohranjamo kulturno dediščino v plesih, pesmih ter običajih, ki so stari več kot 100 let. Folklorna skupina deluje že 13 let, sestavljamo pa jo v večini upokojenci. V plesni, godčevski in pevski sekciji deluje 28 članov in v sekciji narodnih noš 12 članov. Plešemo v glavnem gorenjske plese, posegli pa smo tudi v izročilo Štajerske in Prekmurja. Veliko nastopamo na različnih prireditvah v občini Cerklje in tudi v krajih izven občine. 

Redno sodelujemo na vseh srečanjih folklornih skupin, ki jih prireja JSKD republike Slovenije. V okviru ZLTS Slovenije pa nastopamo na domačih in tujih folklornih festivalih. Gostovali smo že v Litvi, v Italiji, v Avstriji, v Bosni , na Hrvaškem in v Makedoniji. Za potrebe turizma na Krvavcu redno nastopamo v sodelovanju z domačimi gostinci v projektu ”Večerja na zajli”. Vsako leto v okviru Rokovega sejma, ki ga TIC Cerklje pripravlja predzadnjo nedeljo v avgustu, pripravljamo Folklorni festival z naslovom »Zapojem, zaukam, dekleta zasukam…«. Vsako leto organiziramo tudi prireditev”Večer folklore” , na katero povabimo folklorne skupine iz različnih pokrajin Slovenije. Gostili smo že folklorne skupine iz Koroške, Štajerske, Prlekije, Dolenjske, Primorske, Gorenjske , Bele krajine, Notranjske in Hrvaške.

Splete plesov nam pripravlja naš umetniški vodja Brane Šmid.

 


Kulturno društvo Folklora Cerklje na Gorenjskem

Trg Davorina Jenka 13

4207 Cerklje na Gorenjskem

matična številka: 4035496000
davčna številka: 24549959