Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturni klub LIBERIUS Cerklje

Delovati, ustvarjati, spreminjati na področju kulture in umetnosti v domačem kraju … Te želje so postale stvarnost z ustanovitvijo Unescovega kluba Cerklje v letu 2006, ki je bil preimenovan v Kulturni klub LIBERIUS Cerklje 27. februarja 2015. Na različnih področjih umetnosti in kulture si člani prizadevamo dosegati čim prepoznavnejše rezultate, bogatiti medgeneracijsko, vplivati na podobo okolja in turistično ponudbo.

Program dela se je iz leta v leto dopolnjeval z izbranimi praznovanji, začenši z Otroškim božičem, obuditvijo semnja na rokovo, vsakoletnim sodelovanjem ob Dnevih evropske kulturne dediščine, jezikovnimi delavnicami, likovnimi in fotografskimi razstavami …

V glasbenih projektih smo se povezovali z domačimi in tujimi glasbeniki ter skupinami, v založništvu pa izdali več edicij. V sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije je zaživel Bralni študijski krožek, ki širi zanimanje za knjigo, promocijo literature in bralne kulture. Mežanova slikarska kolonija je zaživela pod strokovnim vodstvom Janeza Močnika, obogatena z upodobitvijo znamenj, kapelic in razpel s cerkljanskega območja.

Za podporo našemu delu smo hvaležni Občini Cerklje na Gorenjskem, Andragoškemu centru Slovenije, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Javnemu skladu za ljubiteljske kulturne dejavnosti RS in OE Kranj, Zvezi kulturnih društev Kranj ter mnogim iz domačega okolja.

Slovo in poslednji pozdrav smo morali izreči kar trem našim zvestim članom: ustanovnemu članu ter nestorju Kluba Liberius Cerklje prof. Janezu Močniku, dolgoletnemu tajniku kluba Antonu Sedeju ter zvestemu prijatelju dr. Petru Venclju.

 

 


Kulturni klub Liberius Cerklje

Ulica Ivana Hribarja 25

4207 Cerklje na Gorenjskem

matična številka: 2202433000
davčna številka: 36697435
spletna stran: www.unesco-klub-cerklje.si