Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Društvo kulturnih dejavnosti Vagant Kranj-Primskovo

Ljubezen do gledališkega in odrskega ustvarjanja je amaterskega gledališkega igralca Borisa Jalovca že pred skoraj dvema desetletjema napeljala na idejo, da s skupino somišljenikov ustanovi Društvo kulturnih dejavnosti. Gonilna sila je še vedno ostal on, ki se je v tistem času pripravljal na odhod v pokoj. Društvo si je dalo ime »Vagant«. Družba ustvarjalnih zanesenjakov se je sprva osredotočila predvsem na kostumsko in vsebinsko dovršene nastope Miklavža, Božička in dedka Mraza, ki svoje mlado občinstvo razveseljujejo v spremstvu pravljičnih bitij. Navdušenje malčkov na številnih decembrskih prireditvah širom Slovenije je ustvarjalcem dalo svežega ustvarjalnega navdiha, zato so repertoar začeli širiti s humorno obarvanimi gledališkimi predstavami, poučnimi delavnicami za otroke, dnevi za prvošolčke in številnimi drugimi tematskimi delavnicami.

Redno pa že vsa leta skrbno negujejo in nadgrajujejo bogat kostumski fundus, ponašajo se z izvirnimi scenografijami in profesionalno izvedbo dogodkov. Med svojimi člani imajo tako danes tudi kostumografko, vizažistko in lepopisko, redno pa sodelujejo tudi z znanimi slovenskimi estradnimi umetniki – Damjano Golavšek, Romano Krajnčan..

Ne gre prezreti dejstva, da veliko svojega časa posvetijo humanitarnim in prostovoljnim dejavnostim. Redno sodelovanje z Društvom prijateljev mladine in Rdečim križem jim daje še dodatnega ustvarjalnega zagona.


Društvo kulturnih dejavnosti Vagant Kranj-Primskovo

Ulica Mirka Vadnova 19

4000 Kranj

matična številka: 1690531000
davčna številka: 21967598
spletna stran: vagant-kranj.siwww.vagantslo.simplesite.com