Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno umetniško društvo Subart

Društvo SubArt je lastnik prostorov na Kolodvorski 8 v Kranju, znanim pod imenom Trainstation. Na odru Trainstationa redno nastopajo neuveljavljene in uveljavljene, domače in tuje glasbene skupine. Redno se izvajajo delavnice, predavanja in potopisi, gledališke predstave, kino in druge videoprojekcije. Pomemben prispevek (sub)kulturi Trainstation SubArt predstavlja tudi z dejavnostmi nekoliko bolj zaprtega tipa. V »zaodrju« se nahajajo prostor za vaje glasbenih skupin, atelje, ki ga posamezniki lahko uporabljajo kot prostor za ustvarjanje, sitotisk delavnica, studio za snemanje avdio materiala glasbenih skupin in »rampa« za skejtanje. Prostor torej ponuja ogromno možnosti za vključevanje mladih. Ocenjuje se, da v sklopu naštetega v SubArt-u bolj ali manj redno deluje okoli 100 posameznikov (ekipa, glasbene skupine, skejterji, umetniki, prostovoljci), na leto pa je izpeljanih tudi do 150 dogodkov.

Trainstation SubArt predstavlja prostor, ki mladim omogoča aktivno preživljanje prostega časa, druženje, obisk prireditev in brezplačno neformalno izobraževanje. Prav tako mlade spodbuja k sodelovanju pri izvajanju in organiziranju prireditev, k svobodnemu umetniškemu izražanju ter aktivni participaciji pri soustvarjanju subkulture, s tem pa k odmiku od pasivnosti in k razvoju družbenokritičnosti.

Letno društvo organizira tudi poletni SubArt festival, ki se lahko pohvali z vsako leto močnejšim programom. Izven rednega programa so bili organizirani tudi posamični drugi dogodki kot so SubArt tržnica, Drum andBass konferenca, snemanje videospotov glasbenih skupin ali drugih kratkih filmov, v dobrodelnem duhu pa tudi akcija zbiranja materialne pomoči beguncem, redno zbiranje plastičnih zamaškov za humanitarne namene in zbiranje prostovoljnih prispevkov za zapuščene živali.

 


Kulturno umetniško društvo Subart

Kolodvorska cesta 8

4000 Kranj

matična številka: 4014570000
davčna številka: SI 96672153