Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno umetniško društvo Kokrica

Vokalna skupina Kokr´čan je pevska skupina, ki deluje v okviru KUD Kokrica in brez premora deluje od leta 1993. Od začetka štirih prijateljev z veseljem do petja, pa do danes, ko nas je štirinajst, smo se pevsko kalili in napredovali. Ves čas kot umetniški vodja s skupino dela g. Ignac Gorjanc.
V našem programu je največ slovenskih narodnih in umetnih pesmi, ki se javno ne izvajajo veliko ali pa jih je skupina Kokr´čan zapela sploh prvič. Omeniti velja uglasbitve g. Franca Potočnika in pesmi Josipine Urbančič Turnograjske, ki jih je uglasbil g. Gorjanc.
Poleg omenjenih pa izvajamo tudi partizanske, cerkvene in dalmatinske skladbe.

V domačem kraju popestrimo razne občne zbore ostalih društev. Prepevamo tudi v drugih krajih po Sloveniji in tujini, kamor nas povabijo prijateljski zbori in zasedbe. Večkrat nastopimo tudi na pevski reviji malih vokalnih skupin v izvedbi JSKD. Večkrat smo povabljeni kot presenečenje na podoknice, kar nas še posebej veseli. Pravimo, da so nam taki »nastopi« najbolj pri srcu.

Skupina od leta 1996 organizira »Pevski večer«, ki je naša osrednja prireditev in privablja ljubitelje zborovske pesmi iz Slovenije in zamejstva. V tem času se je odru na Kokrici predstavilo nad 60 različnih zborovskih skupin z okoli 400 nastopajočimi, prireditev pa so obogatili tudi drugi glasbeniki, plesalci in igralci. Na vsakoletni prireditvi konec aprila, nastopi 5-6 različnih pevskih zasedb iz različnih koncev Slovenije in tujine.

Skupino povezuje petje in druženje tudi, ko ni v ozadju uradni nastop. Vsako leto odidemo skupaj na kolesarski izlet in pohod v hribe.


Kulturno umetniško društvo Kokrica

Cesta na Brdo 30

4000 Kranj

matična številka: 1691376000
davčna številka: 41397894
spletna stran: www.kokrcan.si