Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Kranjski Kvintet Kranj

Z delovanjem v tej obliki, torej kvintetu, smo pričeli v sezoni 1993/94. Zbrali smo se na pobudo baritonista Staneta Vidmarja. Nekaj več kot 15 let smo delovali v zasedbi: Jože Benedik, Pavle Munih, Stane Vidmar, Stane Markun in Jože Pajer. Zadnja leta pa prepevamo: Frenk Mihelič, Jože Benedik, Stane Vidmar, Stane Markun in Marko Pikš.

Na začetku našega delovanja smo nekaj let vadili brez umetniškega vodja, kasneje pa se nam je pridružila gospa Ana Erman. Pod njenim vodstvom smo dosegli zavidljiv nivo kvalitete, saj sta bili zgoščenki, ki smo ju izdali,VEČERNI ZVON in DOMA, izredno dobro ocenjeni. Osnovna usmeritev našega prepevanja je gojitev ljudske in narodne pesmi, saj le-ta vse bolj izginja.

Poleg tega pa smo naštudirali veliko umetnih pesmi slovenskih in tujih skladateljev. V našem repertoarju je preko 300 pesmi, med katerimi so pa tudi partizanske pesmi, pesmi drugih narodov in sakralne.

Redno se udeležujemo revij malih pevskih skupin v občinskem in državnem merilu. Veliko smo prepevali v domači občini, širom po Sloveniji in v zamejstvu. Zlasti ti nastopi so nam ostali v globokem spominu, saj ni bilo samo prepevanje, ampak tudi sproščeno druženje. Dolga leta že sodelujemo s sorodnimi skupinami po Sloveniji, posebno s skupino AJDA s Prevalj na Koroškem.

Za naše prepevanje smo prejeli več priznanj v občinskem in državnem merilu, posebej smo bili veseli posebnega priznanja ZKD Slovenije. Vsi pa smo tudi prejemniki zlate Galusove značke.

 


Kulturno društvo Kranjski Kvintet Kranj

Tominčeva cesta 52

4000 Kranj

matična številka: 5228603000
davčna številka: 15622975