Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Pozdrav poletju

201820172016201520142013

18. junija 2016, je na Glavnem trgu v Kranju potekala prireditev Pozdrav poletju, ki ga je organizirala Zveza kulturnih društev Kranj, in sejem nevladnih organizacij. Namen dogodka je bil predstavitev dela kulturnih društev in oživitev mestnega utripa s plesom, glasbo, risbo …

Podobno kot prejšnje leto je tudi letos število udeležencev preseglo število tristo. Toliko ljubiteljskih kulturnikov se je namreč predstavilo v okviru svojih društev, ki so ob koncu sezone pripravila preplet vseh zvrsti kulture, od likovne, literarne in glasbene do plesne, hkrati pa tudi oživila kranjsko mestno jedro.

Po predstavitvi ZKD Kranj in Zavoda za turizem in kulturo Kranj ter JSKD OI Kranj je najprej sledil nastop Pihalnega orkestra MO Kranj, za njimi so nastopili folkloristi ter moška in ženska pevska skupina SKPD Sveti Sava. V nadaljevanju so se še zvrstili pevska zasedba Humana, združenje svojcev pri skrbi za mentalno zdravje, Darja Resnik Debevc in etno skupina Pot, Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj, SKD Petar Kočić z recitacijo, Vokalna skupina Iskraemeco, Primož Gnidovec z diatonično harmoniko, MePZ Petra Liparja DU Kranj, MePZ Svoboda Stražišče, FS Sava Kranj s tamburaši in Trio Šubic.

Folklorna skupina SAVA Kranj

Zveza kulturnih društev Kranj je ob tej priložnosti podelila priznanja našim dolgoletnim članom KD Sava Kranj. Priznanja so prejeli plesalec Franci Draksler, klarinetist Branko Zupanc, violinist Jože Kočevar in vodja naše skupine Zvonko Gantar.

Na sejmu nevladnih organizacij so se predstavili Likovna skupina KD Sava Kranj, KD Tabor Podbrezje, KD Bitnje, ZKD Kranj, APZ France Prešeren Kranj, Medgeneracijsko društvo Z roko v roki Kranj, Društvo prijateljev mladine Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike so.p., Medgeneracijski center Kranj, SKD Petar Kočić, Ščitnica – moj dragulj, Humana, združenje svojcev pri skrbi za mentalno zdravje in Gasilska zveza MO Kranj.